Nyhet

Utställning om Kanonloppet


Utställningen KANONLOPPET – FOLKFESTEN på Arbetarmuseet Gråbo vid Bofors Stationsområde

Arbetarmuseet Gråbo har under motorsportsveckan öppet den 17 och 18 juni kl. 11-17. Fri entré

Internationella världsstjärnor, fullbokade hotell, hutlöst dyr korv med bröd (1:50 kr) och dans i Folkets park till några av Sveriges största artister. Under några sensommardagar under 1950–1960-talen var Karlskoga den hetaste platsen att vara på, oavsett om du var motorintresserad eller bara ville vara en del av folkfesten. Kanonloppet på Gelleråsen i Karlskoga, som arrangerades för första gången år 1950 av Karlskoga Motorklubb, var en succé redan från början med 15 000 besökare det året. Intresset för motorsport var stort och 1965 slog man rekord med 44 000 i publiken. Karlskoga tätort hade då 35 000 invånare.

Fotografier, pressklipp och affischer från 1950- och 60-talen berättar om motorsporttävlingarna som lockade tiotusentals besökare till Gelleråsen och den stora folkfesten runt omkring evenemanget.

ARBETARMUSEET GRÅBO tar dig med på en nostalgisk resa till tre tidstypiska och levandegjorda arbetarhem från 1885, 1918 och 1942. Huset byggdes av Bofors bruk omkring år 1870 som bostad åt några av arbetarnas familjer. Som mest har huset varit hem åt nio familjer – 50 till 60 personer – samtidigt. På Gråbo finns det, förutom de tre arbetarlägenheterna, två utställningar och ett pågående trädgårdsprojekt att besöka

Den här artikeln är publicerad måndag 29 maj

TOP 20 bilar hos Storängen Bilvård

Fredag den 14/6 så har Storängen Bilvård reserverat hela dagen till TOP 20 bilarna och…

Läs mer

Se Karlskoga BATS spela elitseriebaseball

Välkommen till Karlskoga IP på lördag 15 juni när Karlskoga Bats tar emot Leksand i…

Läs mer

Joakim Ljunggren kör Battle of City!

Joakim Ljunggren kom ut mellan regnskurarna och gillade banan så det blev handslag med tävlingsledare…

Läs mer

Karlskoga Motorsportvecka med samverkan i närings- och föreningsliv

Karlskoga är av hävd en motorstad med ett rikt och välmående näringsliv som gemensamt sluter upp tillsammans med kommunen för att skapa ett unikt arrangemang och en folkfest med stolthet av våra traditioner med framtiden i sikte. Syftet med samarbetet är att ge publik från hela landet, deltagare, organisationer, klubbar och invånare en ökad kännedom om Karlskoga som en stad att besöka och leva i.

Vi använder cookies för att samla statistik och ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Läs mer här
Godkänn